Végzetes ugrások

2019.04.08. 22:45

Erről a hídról már több száz kutya levetette magát

Létezik egy híd Skóciában, ahol több tucat eb lelte már halálát.

Forrás: Shutterstock

A skót Dumbarton településen legalább 50 állat halt már meg, mert levetette magát a helyi hídról – számol be róla az Origo. A cikk azt írja: a helyi jelentések szerint akár több száz kutya is leugorhatott már a hídról, bár az állatok többsége túlélte a zuhanást.

Az Overtoun névre keresztelt híd az 1950-es évektől kezdve bizarr állattragédiák helyszíneként vált ismertté.

Már legalább 600 kutya ugrott már le róla a 15 méter mély szurdokba

- részletezi az eseményeket az írás.

Mint írják, a híd melletti házban élő lelkipásztor megpróbálta kideríteni, mi okozta az állatok tömeges öngyilkosságát. Bob Hill szerint a kutyákat a szurdokban lévő állatok szaga vonzza. „Megérzik a híd alatt lévő nyércek, vagy más emlősök szagát, majd felugranak a híd falára. Azonban, mivel a fal elég keskeny, a kutyák megcsúsznak a szélén, és a mélybe zuhannak” – idézi a cikk a lelkipásztort, aki feleségével együtt már több elpusztult állatot látott a szurdokban.

Mások ugyanakkor úgy vélekednek: a kutyák egyszerűen csak a fal túloldalára akartak ugrani, de nem fogták fel, hogy a túloldalon mélyebben van a talaj – olvasható a cikkben.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!