Furcsa turistacsoport

2020.01.03. 12:21

Emuval sétálgatott két szlovén férfi Velencében (videó)

Komoly pénzbírsággal sújtották őket.

Forrás: Pixabay

Emuval sétáló külföldi turistákat bírságoltak meg az olaszországi Velencében a közlekedési és az állathigiéniai szabályok megsértése címén.

Két szlovén férfi egy-egy idomított emuval az oldalán sétálgatott békésen a lagúnák városának szűk utcáin csütörtökön. Az Ausztráliában őshonos röpképtelen futómadarak szokatlan látványa felkeltette a többi turista figyelmét, de az éber helyi lakosokét is, akik tucatszám tettek bejelentést a hatóságoknál.

A férfiak egy cirkusz tulajdonosai vonattal érkeztek Velencébe a szárazföldön fekvő San Doná di Piave településről,

ahol szabályosan jegyet váltottak az állatoknak is, elhallgatva ugyanakkor, hogy nem a megszokott házi kedvencekről, hanem egzotikus nagymadarakról van szó.

A lakossági bejelentések nyomán a rendőrség feltartóztatta a furcsa turistacsoportot, és 800 euró (263 ezer forint) pénzbírsággal sújtotta a férfiakat, akiket köteleztek arra, hogy hagyják el a várost az első vonattal.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=DIpVtAyknf4&feature=emb_logo

A városnéző emukról készült videók elárasztották az olasz közösségi médiát,

köztük a Velence nem Disneyland nevű oldalt, ahol számos felháborodott bejegyzés ítélte el a nagymadarakkal sétáló turistákat, hiányolva például a pórázt és a szájkosarat az állatokról.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!