kincsvadászat

2018.12.05. 12:53

Emberi nagyságú recepteket állítanak ki a Balaton körül

A szervezők december 5-én Siófok után Balatonszárszón és Balatonfüreden várják az érdeklődőket, utóbbi helyszínen maga Füred kapitány is ott lesz, ahol igazi kincsvadászatra invitálja a gyereket.

A sikeres vadászoknak természetesen csoki a jutalma – írja a Likebalaton.

Ma van az önkéntesség világnapja.

Forgalmas helyeken, boltokban, de buszmegállókban is kiállítják azokat a hatalmas recepteket, amelyek segítségével arra buzdítják az embereket, hogy készítsék el a karitatív süteményt és kezdjenek saját jótékonysági akcióba.

A bevételből pedig támogassák azokat az idős embereket, akik meg is fagyhatnak saját lakásukban, ha nem fűtenek – olvasható az önkéntesség napja alkalmából kiadott közleményben.

Az akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy karácsony előtt bárki indíthat saját karitatív eseményt, akár néhány sütemény elkészítésével is. A bevételből pedig segíthetnek a rászorulóknak.

Az időseket támogató mozgalmat hat évvel ezelőtt kezdték el.

A magánszemélyeket és cégeket is aktivizáló kampány lényege az, hogy különböző rendezvényeken, céges eseményeken süteményeket árulnak és az összegyűlt pénzt az idős emberekre fordítják, például tűzifát vesznek nekik. Tavaly 1.000.000 Ft értékben vásároltak tüzelőt a sütemények árából.

A szervezők elmondták azt is, azokon a vidéki helyszíneken, ahol megjelenik a hatalmas recept, ott adományokat is gyűjtenek. Ezeket az akció autójába teszik és elviszik a legközelebbi karitatív szervezetnek.

Borítókép forrása: Likebalaton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!