Édes állat

2019.03.25. 06:19

Duplájára nőtt egy jegesmedvebocs miatt az állatkert látogatóinak száma

A négyhónapos maci március 16-i bemutatása óta 42 ezer látogatója volt az intézménynek, több mint kétszerese annak, ahányan tavaly ugyanezen a héten ellátogattak az állatparkba – közölte a berlini állatkert szóvivője vasárnap.

A polar bear cub plays with her mother Tonja at their enclosure on March 18, 2019 at the Tierpark zoo in Berlin. - The cub, who does not have a name yet, was born on December 1, 2018. (Photo by Jens Kalaene / dpa / AFP) / Germany OUT

Forrás: dpa / AFP

Fotó: Jens Kalaene

Christiane Reiss, a berlini állatkert szóvivője elmondta, hogy a kis bocs eleinte folyton orra esett, amikor első lépéseit tette a külvilágban, de azóta már sokkal biztosabban áll a lábán. Egyelőre még nevet sem kapott, a tervek szerint április elején nevezik el.

Édesanyjával játszik a kis bocs március 18-án
Fotó: Jens Kalaene / dpa / AFP

A jegesmedvebocs december 1-jén született. Anyjának, a 9 éves Tonjának 2017 decemberében is születtek kölykei, de azok nem maradtak életben. A jegesmedvebocsok halálozási aránya magas, mivel nagyon fejletlenül jönnek a világra.

Látogatók tömege az jegesmedvék otthona előtt március 24-én
Fotó: Britta Pedersen / dpa / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!