Van ott valaki?

2021.06.09. 10:10

Dél-Korea minden reggel tárcsázza Észak-Koreát, de hiába

Dél-Korea egy éve minden reggel megpróbálja felhívni Észak-Koreát a határon létesített kommunikációs vonalon, de senki sem válaszol – közölte szerdán a szöuli országegyesítési minisztérium egyik tisztségviselője.

This picture taken on March 6, 2021 and released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on March 7, 2021 shows North Korean leader Kim Jong Un speaking during the First Short Course for Chief Secretaries of City and County Party Committees in Pyongyang. (Photo by STR / KCNA VIA KNS / AFP) / South Korea OUT / ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS / THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE --- /

Forrás: AFP / STR / KCNA VIA KNS

Fotó: AFP

Észak-Korea tavaly fogadkozott, hogy megszakít minden kommunikációs vonalat Dél-Koreával, és felrobbantja a Keszong határvárosban lévő összekötő irodát is amiatt, hogy dél-koreaiak a határon át propaganda röplapokat szórnak a területére. Ennek ellenére a Panmindzson határfaluban lévő kommunikációs vonal működik, és a készülék kicseng. Dél-Korea minden munkanapon, helyi idő szerint reggel kilenc órakor hívja Észak-Koreát, de idestova már egy éve senki sem válaszol.

„Függetlenül attól, hogyan reagál Észak-Korea, mi továbbra is küldünk jelzéseket minden nap kilenckor,

ami a tisztek alapvető kötelezettségének része, abból a megfontolásból, hogy a vonalnak a két Korea között nyitottnak kell maradnia” – mondta a tisztségviselő.

Borítókép: Kim Dzsongun emberei nem válaszolnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!