ritka látogató

2021.07.17. 19:44

Dél-Afrika partjainál tűnt fel egy leopárdfóka

Igen ritkán fordul elő, hogy a leopárdfóka élőhelyétől ilyen messze úszik északra, a dél-afrikai vizekben eddig kevesebb mint huszat láttak.

Leopard seal (Hydrurga leptonyx) on the beach of Ulva Island in New Zealand wich is "predatory free" because cleared of introduced mammals predators. The Leopard seal is fairly regular in the area and it was really amazing to observe it on a beach and not in the middle of the Antarctic ice.

Forrás: Biosphoto/AFP

Fotó: Lucas Mugnier

Az Antarktisz körüli óceánokban élő leopárdfóka jelent meg a fokvárosi Kommetjie terület tengerpartján.

A térségben lévő Two Oceans Aqurium gondozói bilétával jelölték meg a ritka látogatót a kormány kérésére, hogy azonosítani tudják a jövőben. Fajvédelmi szervezetek szakemberei felmérték a tengeri ragadozó egészségi állapotát, fertőtlenítették régi sebeit és segítettek megfigyelésében – közölte az intézmény.

Igen ritkán fordul elő, hogy a leopárdfóka élőhelyétől ilyen messze úszik északra, mint Dél-Afrika, a dél-afrikai vizekben kevesebb mint huszat láttak eddig – olvasható az intézmény blogjában.

A fokvárosi környezetvédelmi hatóság és kormányzati illetékesek közösen döntöttek arról, hogy engedik az állatot tovább úszni, mivel nem voltak jelentős sérülései – közölte a fokvárosi önkormányzat, hozzátéve, hogy a leopárdfóka mozgását és egészségi állapotát meg fogják figyelni.

Mind az önkormányzat, mind az akvárium felszólította a lakosságot, hogy tartsa magát távol az állattól, mivel veszélyes ragadozóról van szó.

A leopárdfóka az antraktiszi vizek egyik legtestesebb ragadozója: hossza 2-3,5 méter közötti, testtömege meghaladhatja a fél tonnát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!