Tanzánia

2019.02.25. 10:38

Csimpánzmúzeumot létesít a Jane Goodall Intézet

Nemcsak a kutatókat, tudósokat és diákokat szolgálja majd, hanem a széles nagyközönséget is.

British primatologist Jane Goodall visits a chimpanzee rescue center on June 9, 2018 in Entebbe, Uganda. - During her visit at the Uganda Wildlife Education Centre, Goodall, also fronted a “naming ceremony” for a baby chimp called Zakayo the second. (Photo by SUMY SADURNI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: SUMY SADURNI

Csimpánzmúzeumot létesít a Jane Goodall Intézet globális természetvédő szervezet Arushában, a tanzániai szafariturizmus fővárosában.

Az új múzeum lehetőséget kínál a tanzániai embereknek és a turistáknak arra, hogy jobban megismerjék a csimpánzok életét és általában az ökológiát – mondta a hétvégi alapkőletételen Jane Goodall világhírű főemlőskutató.

A 84 éves tudós szerint a csimpánzmúzeum nemcsak a kutatókat, tudósokat és diákokat szolgálja majd, hanem a széles nagyközönséget is. Az intézményben bemutathatják tevékenységüket más természetvédelmi szervezetek is.

Az arushai csimpánzmúzeum 1 milliárd tanzániai shillingből (120 millió forintból) épül fel és a jövő év végére készül el.

A Jane Goodall Intézet 1700 és 2300 közé teszi a Tanzániában élő csimpánzok számát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!