Fellebbez

2017.12.26. 11:30

Bűnügyi tévéműsort vezetett, miközben ő is gyilkolt

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte egy indiai bíróság a dél-ázsiai ország legnépszerűbb bűnügyi televíziós műsorának mindenki által közkedvelt egykori vezetőjét feleségének 17 évvel ezelőtti meggyilkolásáért.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Max Sky

Szuhaib Iljasi volt a producere, a rendezője és a műsorvezetője az India legkeresettebb bűnözői című tévéműsornak, amely az 1990-es években az egyik legnézettebb volt az országban.

Iljasi feleségét, Anzsút 2000. január 11-én szúrt sebekkel találták meg otthonában. Halálát annak idején öngyilkosságként kezelték, de három hónappal később a férjet letartóztatták, mert a nő családja „hozományzaklatás és gyilkosság” címén megvádolta őt a rendőrségen.

A férfit azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és utána folyóiratot indított a közszolgálatról és a kormányzásról.

Egy delhi bíróság szombaton mondta ki bűnösnek a férfit felesége meggyilkolásában. Iljasi ügyvédje a szerdai ítélethozatal után közölte, fellebbeznek.

Az indiai bírósági rendszer hírhedten lassú, kevés a bíró az országban, és az ügyvédek rendszeresen a tárgyalás elnapolására játszanak.

Borítókép: Shutterstock / Max Sky

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!