sokba kerül majd

2020.03.31. 19:41

Bódult állapotban lévő sofőrt üldöztek a rendőrök Kecskeméten

A készenléti rendőrök és a kecskeméti járőrök azért vették üldözőbe az autót, mert a jármű vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva nem állt meg.

Forrás: YouTube/Baon

A készenléti rendőrök és a kecskeméti járőrök elfogták kedden azt a sofőrt, aki a gyanú szerint bódult állapotban, engedély nélkül vezetett, az utasaival szemben pedig eljárást kezdeményeznek a veszélyhelyzettel összefüggésben kihirdetett kormányrendelet korlátozó szabályainak megszegése miatt – írja a Baon.hu.

A kecskeméti készenléti rendőrök 2020. március 31-én kora délután intézkedés alá akartak vonni egy, a megyeszékhelyen közlekedő Volkswagen Golf személygépkocsit. A jármű vezetője a rendőri jelzést figyelmen kívül hagyva nem állt meg, ezért az egyenruhások utána mentek.

A szolgálati gépkocsihoz további rendőri egységek csatlakoztak annak érdekében, hogy megállítsák a menekülő autót.

Haladása során a Volkswagen egy vasúti töltésen haladt át, ahol a jármű megsérült, mozgásképtelenné vált. A kocsi 24 éves vezetőjét és két utasát a járőrök előállították.

Az egyenruhások megállapították, hogy a kunszentmiklósi férfi vezetői engedéllyel nem rendelkezett, valamint gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy kábítószer befolyása alatt vezetett, ezért a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya nyomozást indított járművezetés bódult állapotban bűntett gyanúja miatt.

A 20 éves kunszentmiklósi és a 27 éves dencsházai utassal szemben szabálysértési eljárást kezdeményeznek, ugyanis a férfiak a veszélyhelyzet miatt kihirdetett kormányrendelet korlátozó szabályait megszegték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!