ikrek is lehetnek

2019.08.29. 10:51

Babát vár Németország egyetlen pandapárja

Utódot vár Németország egyetlen óriáspandapárja, a nőstény Meng Meng és párja, Jiao Qing – közölte kedden a berlini állatkert.

(FILES) In this file photo taken on July 10, 2017, giant panda Meng Meng enjoys some bamboo in her enclosure at the Zoologischer Garten zoo in Berlin. - The zoo announced on August 27, 2019 that Meng Meng is pregnant and will give birth to at least one baby within the upcoming two weeks. (Photo by TOBIAS SCHWARZ / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Tobias Schwarz

Az állatkert szerint legalább egy pandabébi születése várható egy vagy két héten belül. Bár a kedden közzétett ultrahangfelvételen most még csak egyetlen szívverés hallható,

van esély arra, hogy ikrek jöjjenek világra.

Az óriáspandák rendszerint egy vagy két utódot hoznak világra, ritkán hármat.

A hatéves Meng Menget és a kilencéves Jiao Qinget 2017-ben adta kölcsön Kína a berlini állatkertnek (Zoologischer Garten Berlin), amely több mint 9 millió eurót költött egy minden igényt kielégítő pandaház építésére. Sikeres szülés esetén ez lesz az első pandaszaporulat Németországban.

A gondozók már két hete észlelték Meng Mengnél a vemhessé jeleit.

Borítókép: Meng Meng, a leendő anyuka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!