Drága művészet

2017.07.20. 08:35

Arannyal vonták be egy hamburgi ház homlokzatát

Igencsak drága módját választotta a művészetnek Boran Burchhardt: a hamburgi férfi sokat vitatott, Veddel vergoldet (Veddel bearanyozva) elnevezésű projektje keretében egy egész ház homlokzatát vonta be arannyal.

Mint mondta, elérte célját, hogy felhívja a figyelmet a város Veddel nevű városrészére. „Nem arról van szó, hogy az aranyszínű házra irányuljon a figyelem, hanem arról, hogy mindenki, aki idejön, minden mást is meglásson” – fogalmazott.

„Látni lehet, hogy itt 70 náció él együtt békében már évtizedek óta, ami Németországban nem mindenhol valósul meg. Elmondhatjuk, hogy példaértékű városrészről van szó” – tette hozzá. Burchhardt egy hónapja fogott hozzá, hogy a 300 négyzetméteres házfalat leheletvékony aranyfóliával vonja be.

A művelethez a hamburgi kulturális hivatal 85 ezer euróval (26 millió forinttal) járult hozzá, melyet a szabadtéri művészetekre szánt költségvetésből biztosított. Ez tiltakozásokat is kiváltott, többek között az adófizetők szövetsége is felemelte szavát a „pénzpazarlás” miatt.

(Borítókép: Wikipedia)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!