Ha van kétmilliója

2018.03.19. 08:05

Akár ön is megveheti a ritka dinócsontvázat

Ha van kétmilliója, persze euróban, akkor ön is megveheti az 1,8 millió euróra (560 millió forintra) taksált ritka, nem azonosított fajú dinoszaurusz csontvázát egy júniusi párizsi árverésen - közölte az aukciót szervező cég.

The skeleton head of an carnivorous dinosaur "still unknown" is pictured on March 14, 2018 at the Aguttes auction house, located in the former Brotteaux railway station in Lyon. The 9-metre-long, 2,5-metre-high skeleton was found in Wyoming, USA, in 2013 and is some 150 Million years old. This utterly unique object of a completely unknown Theropod, will go on auction on June 2018 during an exhibition held by Aguttes auction house on the first floor of the Eiffel tower. / AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK

A csaknem 9 méter hosszú, szokatlanul teljes, mintegy 70 százalékban fennmaradt csontváz egy húsevő dinoszaurusz maradványa lehet. Az őshüllőnek üreges csontjai, lábain pedig három ujja volt, de olyan vonásokkal is rendelkezett, amelyek nem jellemzőek az eddig ismert dinoszauruszokra – mondta el az Aguttes aukciósház paleontológus szakértője, további részleteket azonban nem árult el.

A dinoszaurusz-csontváz a lyoni bemutatón – jól mutatna a nappaliban is. Forrás: AFP / Jean-Philippe Ksiazek

A csontvázat jelenleg Lyonban mutatják be a lehetséges vásárlók – múzeumok és magángyűjtők – számára. Az aukciót június 4-én rendezik meg Párizsban. A várakozások szerint 1,2-1,8 millió euróért (370-560 millió forintért) is elkelhet a különleges darab. A csontvázat 2013-ban Wyomingban találták, egy brit üzletember tulajdona.

Az aukcióhoz az Eiffel-torony első szintjén állítják ki a csontvázat. A potenciális vásárlók euróban és bitcoinban is licitálhatnak rá.

Borítóképünkön az árverésre bocsátott dinoszaurusz-csontváz koponyája látható

Forrás: AFP / Jean-Philippe Ksiazek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!