eladva

2018.09.24. 15:25

A Versace is követi a Jimmy Choo-t

Az olasz Versace divatházat még a héten megszerzi a Michael Kors amerikai divatkonszern – közölték az ügylethez közel álló források hétfőn.

Designer Donatella Versace (L) and model Irina Shayk arrive for the premiere of the film "A Star is Born" presented out of competition on August 31, 2018 during the 75th Venice Film Festival at Venice Lido. / AFP PHOTO / Vincenzo PINTO

Fotó: AFP

Az 1978-ban alapított Versace divatházat hírek szerint 2 milliárd dollár körüli összegért veszi meg az amerikai divattervező nevét viselő cég.

A Versace vállalatban 2014-ben 20 százalékos részesedést vásárolt a Blackstone amerikai vagyonkezelő befektetési társaság. Azt nem tudni, hogy a Michael Kors ezt a részesedését is megveszi-e.

Gianni Versace 1978-ban Milánóban alapította cégét. Az olasz divatdiktátor 1997-es meggyilkolása után húga, Donatella vette át a divatház kreatív irányítását.

A New York-i tőzsdén jegyzett Michael Kors luxuscikkeket gyártó céget 1981-ben hozták létre. A cég tavaly 896 millió fontért megvásárolta a luxuskategóriájú cipőket és kiegészítőket gyártó londoni központú, 1996 óta működő Jimmy Choo-t.

Borítókép: Donatella Versace divattervező és Irina Shayk modell augusztusban a velencei filmfesztiválon

AFP / Vincenzo Pinto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!