Ország-világ

2020.10.17. 08:30

226 milliós fogás: papírbálába szorulva kapták el a rendőrök a drogfutárt (videó)

Két magyar és egy bosznia-hercegovinai férfi ellen indult eljárás.

Forrás: police.hu

Egy állampolgár hívott rendőrt 2020. október 15-én délelőtt egy zsámbéki parkolóba, miután kimentettek egy papírbálába szorult kamionsofőrt, a jármű rakterében pedig furcsa fekete csomagot vett észre. A járőr a pakkot látva erősítést és kábítószerkereső kutyát kért, miközben a helyszínen tartotta az időközben könnyebb sérülései miatt ellátott bosznia-hercegovinai sofőrt, valamint egy segíteni próbáló, jelenlétére elsőre teljesen hihető magyarázatot adó magyar férfit – közölte a rendőrség a honlapján.

A szolgálati kutya egyértelmű jelzést adott, és a csomag kibontásakor érezhető illat sem hagyott kétséget a felől,

kábítószergyanús anyagot rejt a leragasztott zacskó.

A 8 kilogramm, az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján delta-9THC-t tartalmazó cuccot lefoglalták, a 71 éves bosznia-hercegovinai, valamint a helyszínen lévő 22 éves budapesti férfit előállították.

A történet azonban folytatódott: a kihallgatások ugyanis olyan információkat hoztak, hogy a Pest megyei felderítők és vizsgálók úgy döntöttek, másnap reggelig nem alszanak. Kiderült, a raktérben talált csomag csepp a tengerben, az elfogott 22 éves férfi sem emberbaráti szándéka okán volt a helyszínen.

Nagy fogás: több kilónyi kábítószert találtak a rendőrök
Fotó: police.hu

Kiderült: aznap reggel a 22 éves A. Máté barátjával, a vele egykorú B. Dániellel érkezett a zsámbéki pihenőbe, ahol a bosznia-hercegovinai sofőr kamionjából kezdték átpakolni autójukba a 11, egyenként kb. 7,5-8,5 kilós, leragasztott csomagokat.

Az utolsó zsák kiemelése közben azonban a sofőr beesett és beszorult az egyik papírbálába.

Míg B. Dániel a megtömött csomagtartójú kocsijával elhajtott, barátja előadta a kiérkező járőröknek a segíteni próbáló, éppen arra járó meséjét.

A történet rajzolódott, és majdnem hajnalodott, mire a felderítők eljutottak egy újbudai parkolóba, ahol tíz, a kamionban találttal megegyező csomagot, valamint több kötegnyi, összesen 91.927.900 forint értékű eurót és forintot foglaltak le, amelynek megszámolása is igényelt némi logisztikát, nem volt egyszerű ugyanis olyan irodabútort találni, amelyen elfértek a kipakolt bankók – olvasható a police.hu oldalon.

A két helyszínen megtalált kábítószergyanús anyag mennyisége megközelíti a 90 kilogrammot, értéke a végfelhasználókhoz eljutva körülbelül 226 millió forint.

A 71 éves bosznia-hercegovinai sofőrrel szemben kábítószer birtoklása, A. Máté és B. Dániel ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya. A bíróság a sofőr és B. Dániel letartóztatását, A. Máté bűnügyi felügyeletét 2020. október 16-án elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!