Végzetes túra

2022.09.20. 16:50

Nyolcvan nap után találtak rá az eltűnt turista holttestére

A perui Andokban eltűnt 30 éves olasz férfi tetemét két és fél hónap után találták meg – közölték a hatóságok.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A rendőrség feltételezi, hogy az olasz férfi, aki július elején hagyta el a Cusco régióban található Urubamba falut, hogy túrázni menjen, földcsuszamlásban vesztette életét. 

Eltűnését egy barátja jelentette be. Holttestét két és fél hónap után egy magashegyi őrjárat fedezte fel a helyiek útmutatása nyomán a hegyekben. Az Andina helyi hírügynökség szerint a kabátzsebében megtalálták az olasz személyi igazolványát és mobiltelefonját.

A Cuscótól mintegy 50 kilométerre északra fekvő Urubamba a világhírű inka város, Machu Picchu felé tartó turisták kedvelt megállóhelye. Az UNESCO világörökségi listáján szereplő romváros a perui Andok déli láncolatában, Cuzcótól körülbelül 115 kilométernyire fekszik, naponta mintegy háromezer turista látogatja.

Egy belga turista, a 28 éves Natacha de Crombrugghe január 24-én a Colca folyó kanyonjába indult túrázni, azóta keresik eltűntként. A helyi sajtó arról adott hírt, hogy az elmúlt öt évben egy spanyol és egy amerikai turista is eltűnt Cusco térségében. 
 

Címkék#eltűnés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!