Segítség a bajban

2022.07.11. 13:31

Nyolcmillió forint értékű vitamincsomaggal segítenek Kárpátalján a reformátusok

A Béres Gyógyszergyár C- és D-vitaminokat tartalmazó adományát rászoruló idősek és gyerekek között fogják szétosztani.

Nyolcmillió forint értékű vitaminadományt juttatott el a kárpátaljai Beregszászba a Béres Gyógyszergyár felajánlásának köszönhetően a Magyar Református Szeretetszolgálat. A C- és D-vitaminokat tartalmazó adománycsomagot Katona Viktória, a segélyszervezet kárpátaljai szolgálatokért felelős lelkipásztora adta át Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspöknek, aki elmondta, hogy a készítményeket az egyház idős- és gyermekotthonaiban élő rászorulók között osztják szét.

A szomszédos Ukrajnában több mint négy hónapja folyik a háború, a borzalmak elől már milliók menekültek el biztonságot keresve. A háború kitörésekor a Béres Gyógyszergyár az elsők között segített a bajban és ajánlott fel nagy értékű termékadományt a menekültek számára. A segítségnyújtás azóta is folyamatos, mert amint közleményükben írják, elkötelezetten ápolják azt az erkölcsi örökséget, amelyet az alapító, id. Béres József hagyományozott a vállalatra: "Az üzleti sikeresség mellett az emberekért érzett felelősség alapvető fontosságú."

Borítókép: Zán Fábián Sándor kárpátaljai református püspök (j) átveszi a vitamincsomagot, fotó: MRSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!