Klímaváltozás

2022.07.14. 07:37

Sokan meghaltak az áradások és az extrém hőség következtében Kínában

Sokan kerültek kórházba hőguta miatt, a halálesetek számát egyelőre nem jelentették.

Sokan meghaltak az áradások és az extrém hőség következtében Kelet-Kínában, mivel a nyári hőhullám a szokásosnál korábban érkezett.

Rekordmagas hőmérsékletet jelentettek Csöcsiang tartományból, szerdán 42 Celsius-fokot mértek. 

A szomszédos tengerparti tartományok, Csiangszu és Fucsien szintén a hőségtől szenved, Henan, Szecsuán és Hejlungcsiang belsejében sokan kerültek kórházba hőguta miatt, a halálesetek számát egyelőre nem jelentették.     

Áradások sújtották az ország nagy részét, Szecsuán tartomány Pingvu megyéjében hárman meghaltak, öten eltűntek, az északkeleti Hejlongcsiangban egy ember meghalt, nyolcan eltűntek. 

Szakértők szerint az éghajlatváltozás miatt a szélsőséges időjárási események egyre valószínűbbek. A melegebb levegő több nedvességet képes tárolni, ami nagyobb felhőszakadásokat okoz.   

Kína déli-középső részén az áradások miatt már százezreket kellett kitelepíteni. Az áradások újabb gazdasági nehézségeket okoznak, melyek egy részét a szigorú zéró Covid-politika intézkedései hoznak, ami utazási korlátozásokkal és az ellátási láncok megszakadásával jár.

Borítókép: illusztráció/Shutterstock

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!