Örömünnep

2022.07.11. 12:55

Mintegy 500 pár tartott egyszerre óriási "esküvőt" New Yorkban

Címkék#esküvő

Mintegy 500 pár tartott egyszerre óriási - sokan csak szimbolikus - esküvőt New Yorkban a szabad ég alatt, hogy elfelejtsék a járvány viszontagságait.

Virágkoszorúkkal, hagyományos menyasszonyi ruhákban vagy különc kreációkban vonultak a párok - köztük sokan már házasok - egy nagy színpadhoz, ahol egy imám, egy rabbi és egy pap kimondta az egybekelésüket.   

"2020 márciusában Hawaiin lett volna az eljegyzésünk, de a pandémia mindent törölt" - mesélte el az AFP-nek a fehér menyasszonyi ruhás Erica Hackman, karján férje, Richard a Damrosch parkban, a manhattani felhőkarcolók lábánál.   

A már gyereket váró pár a következő évben házasodott össze egy épület tetején, kevesebb mint húsz vendéggel, mindenkin maszk volt - emlékezett vissza a 35 éves Erica. "Nagyon kis esküvő volt. Ezért volt fontos, hogy ma eljöjjünk és együtt ünnepeljünk másokkal, akik ugyenezt élték ét" - tette hozzá a 37 éves Richard.   

A New York-i Lincoln Center kulturális intézmény által rendezett szertartást a Covid által elválasztott avagy a járvány alatt tönkrement házasságban élő pároknak hirdették meg, de szívesen láttak mindenkit.   

New Yorkot súlyosan érintette az új koronavírus okozta világjárvány 2020 tavaszán, a lezárások miatt kihalt Times Square és az ideiglenes halottasházak látványa bejárta a világot.   

Annyi gyűlölet van manapság a világon. Fontos, hogy legyen egy nap, amikor csak a szerelmet ünnepeljük

- magyarázta az 56 éves Lloyd-Kline, aki Anisával érkezett, 2008-ban házasodtak össze Torontóban.   

Voltak nagyon fiatalok, mások, mint Esther Friesner Stutzman és férje, Walter Stutzman már 1974 óta házasok. "Megígérte, hogy elutazunk Párizsba" - mondta az asszony.   

A sétáló párok között volt az 59 éves Anne-Marie Colon, aki vőlegényéről, Louis Steven bronxi professzorról, "élete szerelméről" készült fotóval érkezett, aki 2020 áprilisában meghalt a Covid-19 következtében.   

"Úgy volt, hogy Arubán házasodunk össze. Azt gondoltam, a mai nap szép ünneplése lenne az együtt töltött tizenegy évünknek" - magyarázta.

Borítókép: párok a tömeges esküvőn/Fotó:Kena Betancur / AFP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!