Páratlan kincsek

2022.07.21. 15:48

II. Erzsébet ékszereiből nyílik kiállítás a Buckingham-palotában

A péntektől látogatható tárlatot a palota dísztermeiben rendezték, amelyeket három év óta először nyitnak meg a nagyközönség előtt.

Uralkodásának platinajubileuma alkalmából nyílik kiállítás II. Erzsébet brit királynő ékszereiből pénteken a Buckingham-palotában.

A The Queen's Accession (A királynő trónra lépése) című kiállításon a közönség megtekintheti a királynőről uralkodásának kezdetén készült portréfotókat. Emellett láthatóak az elmúlt hét évtizedben II. Erzsébet által viselt tiarák, fülbevalók és nyakláncok.

A kilencvenhat éves Erzsébet Nagy-Britannia leghosszabb ideje uralkodó királynője, és jelenleg a világ legidősebb uralkodója. Apját, a 1952. február 6-án elhunyt VI. György királyt követte a trónon.

A péntektől látogatható tárlatot a palota dísztermeiben rendezték, amelyeket három év óta először nyitnak meg a nagyközönség előtt. A kiállítást a királyi gyűjtemény (Royal Collection Trust) honlapja szerint október 22-éig nézhetik meg az érdeklődők.

Borítókép: II. Erzsébet brit királynő az ascoti derbi első napján, 2019. június 18-án a dél-angliai Ascotban. Fotó: MTI/EPA/Neil Hall

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!