Nagy fogás

2022.07.24. 17:15

Hat tonna csempészett állati testrészt foglaltak le Malajziában

Hattonnányi csempészett állati testrészt, köztük elefántagyarokat, orrszarvútülköket és tobzoskapikkelyeket foglaltak le a malajziai Selangor állam partjainál – közölték a maláj hatóságok.

A lefoglalt hatezer kilogrammnyi elefántagyar, 100 kilogramm tobzoskapikkely, 25 kilogramm rinocéroszszarv és 300 kilogrammnyi egyéb állatcsont és -koponya, köztük tigriscsontok értékét 80 millió maláj ringgitre (7 milliárd forint) becsülik.

Az Afrikából csempészett árura a lefoglalt konténerben a  fűrészáru mögé rejtették. A maláj vámhivatal vizsgálatot indított a szállító ellen.

Malajzia egyike azon délkelet-ázsiai országoknak, ahonnan igen nagy mértékben szállítják tovább illegálisan a veszélyeztetett állatok testrészeit és maradványait más ázsiai országokba, kiváltképp Kínába. A térségben ugyanis gyakran alkalmazzák orvosi célokra az elefánt, az orrszarvú, a tobzoska vagy a tigris testrészeit.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock) 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!