Menetrend

2022.07.22. 12:00

A rendkívüli hőség miatt késhetnek a vonatok

A magas hőmérséklet miatt a vasúti közlekedésben fennakadások lehetnek – figyelmeztetett a Mávinform pénteken.

A kánikula miatti hőtágulás hatására a vágányokban, felsővezetékekben káros anyagfeszültség keletkezhet, a MÁV ezért folyamatosan figyeli a pályahálózatot, méri a sínek hőmérsékletet. Szükség esetén sebességkorlátozásokat vezet be, amelyek hosszabb menetidőkhöz vezethetnek – közölte a vasúttársaság.

Hozzátették: egyes térségekben és vonalakon akadozhat a forgalom, akár nagyobb késések is kialakulhatnak, amikor a csatlakozásokat sem tudják tartani.

A vasúttársaság ezért arra kéri utasait, hogy a hétvégén csak a legszükségesebb esetben induljanak útnak, és ha mégis így tesznek, feltétlenül tájékozódjanak a forgalmi helyzetről a MÁV internetes és közösségi oldalain, a vasúttársaság ügyfélszolgálatánál vagy a Mávdirektnél.

Kitértek arra is, hogy a MÁV-Start a hőségriasztás ideje alatt naponta 10 és 17 óra között a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak.
A Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között Budapesten, a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon oszt ásványvizet – írták.

Borítókép: A MÁV-START Zrt. munkatársai ásványvizet osztanak az utasoknak a hőség miatt a Nyugati pályaudvaron 2022. június 30-án.
MTI/Bruzák Noémi

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!