Színes kavalkád

2022.06.21. 06:40

Különleges Szent Iván-éji programok a Fővárosi Állatkertben

Az est kínálatában szerepel többek között fókashow, elefánttréning és cápák közé merülő búvárok.

Különleges Szent Iván-éji programokkal várja a közönséget pénteken este a Fővárosi Állat- és Növénykert: színpadi műsor, tűzzsonglőr-bemutató, planetáriumi vetítés, állatos program, fényfestés, táncház és tűzugrás is lesz.

Június 24-én napközben az állatkert a szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva, majd bezár, és 19 órakor újra kinyit az állatkerti Szent Iván-éjre érkező látogatók előtt. A programok 23 óra utánig tartanak, éjfélig lehet az állatkert területén tartózkodni - közölte az intézmény hétfőn az MTI-vel.

Az est kínálatában szerepel többek között fókashow, elefánttréning és cápák közé merülő búvárok. A Főkapu téren interaktív zsonglőrbemutatóval, tűzzsonglőrökkel és LED show-val várják az érdeklődőket, de lesz táncház, sőt tűzugrás is a Csürrentő zenekarral, valamint Fortuna kereke kvízjáték ajándékokért. A Holnemvolt Vár színpadán lószerszámos zsákbamacska, tűztáncbemutató és SmartPoi tűzvarázs szerepel műsoron.

A programkínálat része az Éjjeli randevú: csillagászokkal szerveznek beszélgetést, amelyen a mítoszokról és a totemállatokról lehet többet megtudni, és lesz interaktív felolvasás is Bojti Anna Éjszaka az állatkertben című könyvéből. Az érdeklődőknek előadásokat is tartanak legendás sárkányokról, a világító állatokról és a csillagászatról.

Ezek mellett elvarázsolt erdő, fényfestés, planetáriumi vetítés, szerelmi jóslás, boowhacker ütőshangszerprogram, cajon élménydobolás, interaktív zenebemutató, arcfestés, csillámfestés, bátorságpróba, titkosírás, kreatív kézműveskedés és Szent Iván-éji szelfipont is lesz.

A részletes programkínálat megtalálható az állatkert honlapján és hivatalos Facebook-oldalán is.

Borítókép: Az egyéves Samu, az ázsiai elefánt (b2) anyja, Angele (b) és bátyja, Arun (j) társaságában az első születésnapjára kapott finomságokkal az intézmény háromnapos Föld Fesztiválja rendezvény zárónapján, 2022. április 24-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!