Turizmus

2022.06.03. 14:50

Korlátozások nélkül utazhatunk Spanyolországba

Spanyolország eltörölte a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat a schengeni övezet állampolgáraival szemben - derült ki a hivatalos spanyol állami közlönyben (BOE) csütörtökön megjelent rendelkezésből.

Az egészségügyi minisztérium határozatának értelmében 

az úti okmányokon kívül nem kérnek más dokumentumot a dél-európai országba érkezőktől, nem kell bemutatni oltási igazolást, gyógyulási igazolást vagy negatív teszteredményt. 

Fenntartják viszont az egészségügyi ellenőrzést a schengeni övezeten kívüli országokból érkezőkkel szemben, akik számíthatnak például testhőmérséklet-mérésre. A beutazást azonban számukra is megkönnyítették a múlt héten, és már elég egy 24 órán belüli antigén teszt vagy egy 72 óránál nem régebbi PCR-teszt negatív eredményének a bemutatása is a belépéshez.   

Az egészségügyi minisztérium a járványhelyzet javulásával indokolta döntését. A tárca legutóbb, kedden közölt jelentése szerint négy nap alatt 34 ezer új fertőzöttet regisztráltak a dél-európai országban. Százezer emberből két hét alatt átlagosan 663-an betegedtek meg, négy nappal korábban számuk még 728 volt.   

A szaktárca tájékoztatása szerint kevesebb szorulnak kórházi kezelése a fertőzés miatt, számuk a pénteki 7300-ról keddre 6800-ra csökkent.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!