Bajban vannak

2022.06.11. 12:00

Kezdenek kifogyni az élelemből Srí Lanka állatkertjei

A súlyos gazdasági válsággal küszködő Srí Lanka állatkertjei kezdenek kifogyni az állateledelből - közölte Tilak Premakantha, a nemzeti állatkertek vezetője.

Jelenleg adományokat kérnek az állateledelek beszerzéséhez, valamint az egyéb költségek fedezésre - mondta el az illetékes a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva.   

Az állatkertek bevételei a gazdasági válság, korábban pedig a koronavírus-járvány nyomán csökkentek a látogatók számának elapadása miatt. 

Premakantha szerint a legtöbb pénz a legnagyobb látványosságnak számító elefántok takarmányára kell. Az elefánt egyébként szigorúan védett faj Srí Lankán.   

Nem sokkal korábban Mahinda Amaravíra mezőgazdasági és a vadvédelmi miniszter is figyelmeztetett arra, hogy súlyos pénzügyi gondokkal néznek szembe a szigetország állatkertjei.   

Az ázsiai ország függetlensége 1948-as elnyerése óta nem tapasztalt léptékű gazdasági válsággal küszködik. A mélyrepülés oka, hogy a koronavírus-járvány miatt elmaradtak a turizmusból származó bevételek, miközben emelkedtek az olajárak, a kormány pedig csökkentette az adókat. Emellett Srí Lanka az üzemanyagtól kezdve a gázon és a szénen át a gyógyszerekig sok mindent importál, ezekből most hiány van.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!