Katasztrófa

2022.06.09. 16:25

Hatalmas erdőtűz pusztít Spanyolországban, több ezer embert evakuáltak (videó)

Mintegy ötszáz ember vesz részt az oltásban, amit nehezít a 30 Celsius-fok feletti hőség, a szárazság és az erős szél.

Több mint háromezer embert kellett evakuálni szerda éjjel erdőtűz miatt a dél-spanyolországi Costa del Sol régióban – jelentette az RTVE spanyol televízió.

Eddig tisztázatlan okból szerda délután csaptak fel a lángok, amelyek csütörtökön a Málagától nagyjából száz kilométerre nyugatra fekvő Benahavist és Pujerrát fenyegetik.

Mintegy ötszáz ember dolgozik a lángok eloltásán, amit a nehezebben megközelíthető helyeken nehezít a 30 Celsius-fok feletti hőség, a szárazság és az erős szél. Eddig három tűzoltó könnyebben megsérült. Az előrejelzések szerint már csütörtök délután, illetve a következő napokban csökkenhet a szél ereje.

Épületekben a hatóságok tájékoztatása szerint eddig nem keletkezett kár. Arról nem érkeztek hírek, hogy az evakuált emberek között vannak-e turisták.

A régióban tavaly szeptemberben hat napon keresztül égtek az erdők, akkor több mint 9 ezer hektár terület égett le. A hatóságok gyújtogatásra gyanakodtak, de a feltételezett elkövetők ellen végül nem sikerült eljárást indítani.

Borítókép: Erdőtűzhöz riasztott tűzoltók a dél-spanyolországi Pujerránál 2022. június 9-én. Fotó: MTI/AP/Europa Press/Alex Zea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!