Agyő, porcicák!

2022.05.07. 06:00

Mit szed fel és mit nem a robotporszívó?

Jól hangzik, hogy egy robot végzi el helyettünk a porszívózást, miközben mi mással foglalkozunk. De vajon tényleg eltávolítja a hajszálakat, a morzsát, a szöszöket a padlóról és a szőnyegről?

Felcsavarodik

Megdöbbentő, hogy egy tisztának tűnő lakásban is mennyi hajszálat képes felszedni ez a kis szerkezet. A forgó főkefe átfésüli a szőnyeg szálait, és a felületén lévő szennyeződéseket, cérnaszálakat, hajszálakat maradéktalanul magához rántja –írja a Mindmegette.hu.

Néha elakad

Meggyűlhet a baja a kisebb, ide-oda csúszó rongyszőnyegekkel. Ezekbe belegabalyodhat, magával viheti, így szedjük fel, mielőtt munkába indítjuk.

Nem fér be

Az asztallábakat még körbejárja, de a nagyon zsúfoltan, egymástól néhány centiméterre pakolt bútorok között már nem fér át. Ha nem áll rendelkezésre megfelelő hely, érdemes pakolásznunk kicsit.

Felszív mindent

Többé már nem kell összeseperni a kintről behozott koszt vagy fűdarabokat: könnyedén szippantja fel a padlóról a sárdarabokat, kenyérmorzsákat és a szétszóródott száraz állateledelt is.

Kézzel hatékonyabb

A hagyományos porszívózást nem helyettesíti: míg a jobb vezetékes porszívók a szőnyegből is eltávolítják a por akár 80-90 százalékát, a legjobb szívóerejű robotok is csak közel a felével birkóznak meg.

Összegyűjti a szőrt

Kutyáknak és macskáknak ijesztő lehet a zúgó, berregő, magától vándorló masina. Mindenesetre a legújabb fejlesztésű gépek kimondottan a háziállattal élőknek készültek, ugyanis a gumihenger nagyszerűen elbánik az állatszőrrel is.

Man,Relaxing,On,Sofa,With,Robotic,Vacuum,Cleaner,On,Hardwood

Amíg mi pihenünk, a gép dolgozik. Fotó: Shutterstoc

Aki bújt, aki nem 

Hiába sepregetünk, mindig előkerül egy-egy porcica? A porszívó főkeféje nem fér közvetlenül a fal mellé, az oldalkefe viszont a kisebb zugokból is eltünteti a port.

Tegyük magasra

A szabadon futó kábelek megakaszthatják a gépet, és ha vázákat, kisebb játékokat, cipőket kell kerülgetnie, kevésbé tud jól teljesíteni.

Nedves feltörlés

A felmosó funkcióval a frissen kiömlött kávét, teát ugyan feltörölhetjük, de ha arra számítunk, hogy az izzadt talpnyomokat, kézlenyomatokat, az odaszáradt kávécseppet eltünteti, akkor csalódni fogunk.

Kicsiben óriási

Jó, ha tudjuk, hogy a robotporszívó nem helyettesíti a nagytakarítást, hiszen míg a sarkokkal, kisebb küszöbökkel elboldogul, nem tud benyúlni a bútorok mögé és a szőnyegen is nehezen boldogul. Arra viszont kiváló, hogy nem kell minden nap a porszívóért nyúlni, hiszen elvégzi helyettünk a rutintakarítást.

Borítókép: Illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!