Felejthetetlen kalandok

2022.05.27. 19:25

Fővárosi élménynapot szervezett vidéki gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet

A szervezet célja minél több hátrányos helyzetű gyermeknek kapaszkodót nyújtani a felzárkózáshoz.

Budapesti élménynapot szervezett vidéki intézményeiből meghívott rászoruló gyermekek számára az Ökumenikus Segélyszervezet május 27-én, pénteken.

A városligeti elő-gyereknap a Magyar Zene Házában kezdődött, ahol meglepetésként Wolf Kati énekes és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, a segélyszervezet önkéntesei és Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató fogadta az osztálynyi kisdiákot.

Az interaktív kiállítás megtekintése után játékos csoportfoglalkozások, közös zenés program és ebéd is része volt a tartalmas programnak. Az ezt követő ligetben tett séta pedig a Városligeti Műjégpályához tartozó Csónakázótóhoz vezetett, ahol a gyerekeknek további vidám élményekben volt részük.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Az Olaszliszkáról, Miskolcról, Kaposvárról, Felsődobszáról, Vizsolyról és Boldogkőújfaluról érkezett gyerekeket a rendezvényen köszöntő Gáncs Kristóf elmondta, hogy Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz, akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét.

Miközben továbbra is változatlan erővel folytatjuk az ukrajnai háború elől menekülőket támogató rendkívüli segélyprogramjainkat, fontosnak tartjuk, hogy azokra is ráirányítsuk a figyelmet, akik Magyarországon szorulnak rá a támogatásunkra. Azért hirdetünk összefogást, hogy minél több hátrányos helyzetű gyermeknek nyújthassunk kapaszkodót a felzárkózáshoz

– hangsúlyozta a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Ez az alkalom és az országos intézményhálózatában szervezett események kapcsolódnak az Ökumenikus Segélyszervezet Kapaszkodó kampányához, amelynek keretében hátrányos helyzetű gyerekeket segítő egész éves országos tevékenységükre gyűjtenek pénzadományokat. A május közepén indult akciót a 1353-as adományvonalon és a segelyszervezet.hu oldalon lehet támogatni. Az Ökumenikus Segélyszervezet célja, hogy minél több gyermeknek adhassanak esélyt a szegénység okozta hátrányok leküzdésére az egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok keretében.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Az adománygyűjtéshez bárki tud csatlakozni:

  • a segelyszervezet.hu oldalon bankkártya segítségével,
  • átutalással a 11705008-20464565 számlaszámon, a közlemény rovatban a „Kapaszkodó” jelzést feltüntetve,
  • a TESCO üzleteinek pénztárainál és az önkiszolgáló kasszáknál május 16. és június 19. között kapható 250 forintos, valamint a Tesco weboldalán elérhető 250, 500 és 1000 forintos kuponok vásárlásával.

Segítség minden korosztálynak a hátrányok leküzdéséhez

Az Ökumenikus Segélyszervezet biztos kezdet gyermekházaiban már a születéstől segítik a legkisebbek egészséges fejlődését, a hátrányok kialakulásának megelőzését. Tanoda programjában és Jelenlét pontjain a gyermekek pedagógusoktól és fejlesztő szakemberektől kapnak segítséget a hátrányaik ledolgozásához.

A digitális, modern eszközökkel tartott foglalkozásokon játékká válik a tanulás.

Bentlakásos és napközis táboraiban az élmények mellett a lemaradások behozására, a játékos gyerekfejlesztésre is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezet szakemberei. Átmeneti otthonaiban a munkatársak mindent megtesznek, hogy a gyerekek a megtapasztalhassák az otthon biztonságát, és családjukkal együtt esélyt kaphassanak a továbblépésre. Itt minden korosztályból vannak gyerekek az újszülöttől a középiskolásig. Az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Segélyközpontja nélkülöző családok és gyermekek tízezreit támogatja évente élelmiszerrel, ruhával, tanszerrel egész évben.

Borítókép: Ökumenikus Segélyszervezet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!