Praktika

2022.04.30. 13:10

Nem csak egy fűszer: csodát tesz a növényekkel a fahéj (videó)

Elképesztően sokoldalú fűszer a fahéj.

Nem túlzás kijelenteni, hogy Armen Adamjan az életét tette fel rá, hogy az internet népét fantasztikusabbnál fantasztikusabb praktikákkal lássa el. Közösségi oldalain több millióan követik a fiatal influenszert, aki ház körüli okosságaival bevezet például a konyhai szemét újrahasznosításának művészetébe, de abban is segít, hogy hogyan készíthetünk otthon olcsó, természetes tisztítószert – írja a Bors.

A fiatal férfi ezúttal egy teljesen átlagos fűszerről beszélt közösségi oldalán, méghozzá azt mutatta meg, mi mindenre használhatjuk a fahéjat.

Szórás
Adamjan első tippje szerint a fahéj közvetlenül virágföldre történő szórása serkenti a növény gyökerének növekedését, ezen felül pedig gombaölő hatásának köszönhetően a fűszer megelőzi a gyökérzet és a föld gombásodását és penészesedését is. Az influenszer hozzáteszi: a fahéj még a növény körül repdeső apró muslincákat is elűzi.

Szaporítás
Adamjan szerint a fahéj a növények szaporításában is komoly szerepet játszik. Ha egy növény levélről vagy szárról szaporítható, nincs más dolgunk, mint a levágott végét fahéjba mártani, és bedugni a virágföldbe, a fűszer ugyanis olyan fontos tápanyagokat tartalmaz, aminek segítségével gyorsabban indul el a gyökeresedés.

Permet
Egyszerűen készíthetünk gyógypermetet növényeinknek: egy teáskanál fahéjat keverjünk el vízzel egy szórófejes adagolóban, majd fújjuk le vele a növény leveleit. A keverék segít megelőzni a növényekre leselkedő betegségeket.

Csírázás
Legyen szó permetezésről, vagy egyszerű szórásról, a fahéj a magok csírázását is serkenti, támogatja.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!