Nincs helye az unalomnak

2022.04.13. 18:40

Kicsalják a szabadba, jól megmozgatják az egész országot

A héten kezdődő programsorozat szervezői legalább 100 ezer résztvevőre számítanak.

Több mint 300 szabadidős rendezvénnyel várja az érdeklődőket az Aktívan itthon programsorozat – jelentette be Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.  

A rendezvényeket 330 millió forintos kormányzati támogatással szervezik meg, és legalább 100 ezer résztvevőre számítanak. 

A programsorozat létrehozását Révész úgy indokolta: 

A szabadtéri tevékenységek fellendülését az elmúlt évek korlátozásai megtörték, a járvány elmúltával tehát különösen fontos minél több embert megszólítani. 

Sió Zoltán, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ programvezetője elmondta:

A civileken keresztül országszerte csaknem 140 egyesület vesz részt a szervezésben.

A Normafa Parkkal együttműködve már a héten elkezdődnek a programok. A Magyar Natúrpark Szövetséggel április végétől a vidéki térségek kultúráját és helyi termékeit mutatják be. A Muzsikál az Erdő Alapítvány szabadtéri helyszíneken tart zenei programokat a jövő héttől, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége pedig országszerte sportrendezvényekre, teljesítménytúrákra várja az résztvevőket. 

A futókörök napját május 21-én tartják. 

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség segítségével tó- és hegykerülő túrákat, szomszédos országot érintő kirándulásokat tartanak. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség koordinálásával pedig májustól kezdődően egész nyáron át evezős programok lesznek.

A rendezvényekre nemcsak tapasztalt sportolókat várnak. A programok többségén bárki, akár családostól is  részt vehet. 

Borítóképünkön Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos beszél az Aktívan itthon programsorozatról tartott sajtótájékoztatón Budapesten, a Café Ponyvaregényben 2022. április 13-án. Forrás: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!