Keresztényellenesség

2022.04.12. 06:30

Eltávolítaná a székesegyházat Köln logójából a baloldali városvezetés

Szerintük a régi címer ódivatú és elavult.

A város logójának átalakítását javasolja a németországi Kölnt kormányzó baloldali önkormányzat. Az új verzió szerint a város ikonikus székesegyháza eltűnne a logóból - adta hírül a V4NA hírügynökség. A székesegyház, amelynek két tornya 157 méter magas, Európa egyik legnagyobb gótikus stílusú temploma. A baloldaliakból álló testület szerint a logót azért tervezik újra, mert a mostani túl bonyolult.

A város régi és újnak szánt logója

Egy márkaelemzés szerint pedig Köln címere elavult, régimódi, terjedelmes és érzelemmentes.

A javaslat ellenállásba ütközött, mivel sok lakos tiltakozik a döntés ellen, köztük Fritz Schramma, Köln korábbi polgármestere is. “Általában nem szoktam belekeveredni az aktuális városi politikába, de ez már nekem is sok. Az ember szeretne tárgyilagos, szakszerű lenni, amikor a város logójának a megváltoztatásáról van szó. De egy reklámügynökség ilyen minősíthetetlen tévedése után, mint volt polgármester és az előző címer egyik megalkotója, kénytelen vagyok felszólalni a tervek ellen” - jelentette ki.

Borítókép: Köln látképe a dómmal és annak két ikonikus tornyával, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!