Vándortábor két keréken

2022.03.14. 09:50

Az ország legszebb tájain vezet át Bringás Vándor útvonala

A táborba iskolai csoportok, alapítványok, egyesületek és intézmények, diákközösségek jelentkezését várják.

A Felső-Tisza-vidéktől kezdve a Bükki-hegységen át, egészen Székelyföldre is vezetnek Bringás Vándor útvonalak a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, a MAKETUSZ szervezésében. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is nagy az érdeklődés, de még vannak szabad turnusok. A táborba 17 és 25 fő közötti iskolai csoportok, alapítványok, egyesületek és olyan intézmények jelentkezését várják, amelyek felső tagozatos és középiskolás diákokat, ifjúsági közösségeket fognak össze.

A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség célja a hazai tájakon történő kerékpározás népszerűsítse, ezért 2022-ben több hazai és két erdélyi térségben is várják a diákokat a nyári szünidő alatt.

A diákok előre megtervezett és biztonságos útvonalakon kerékpározhatnak saját pedagógusaik kíséretében. A csoportok egy hét alatt nehézségi szinttől függően 150-250 kilométert tesznek meg, és egy-két naponta váltanak táborhelyet. Táborok tudatosan zöld táborok, ahol nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyom.

A bringás vándortáborokat úgy terveztük meg, hogy biztonságos és kiépített kerékpárutakon lehessen haladni, vagy ahol ez nincs, ott kifejezetten kis forgalmú utakon vagy kerékpározható földutakon, töltéseken lehet tekerni

– mondták a szervezők.

A vándortáborok keretében az ország több pontján kerekeznek majd a diákok. Egyebek mellett a Bükk, az Aggteleki-hegység, a Felső-Tisza-vidék, a Zempléni-hegység, a Dunakanyar, a Vértes, a Velencei-tó, Balaton-felvidék vagy a Fertő-vidék várja jelentkezőket. A hazai útvonalakon túl két erdélyi, a Székelyföld, illetve az Érmellék-Szamoshát vándortábor is gazdagítja a kínálatot.

Az érdeklődők részletes információt az esemény Facebook-oldalán találhatnak.

Borítóképünk illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!