Baleset

2022.01.05. 14:40

Szarvas ölt meg egy katonát Paraguayban

Életét vesztette egy a paraguayi elnöki palota őrségében szolgálatot teljesítő katona, miután a rezidencia kertjében élő szarvas átszúrta az agancsával.

A 42 éves katonát az Asunciónban álló elnöki rezidencia kertjében támadta meg hétfőn egy pettyes szarvas, amely Indiából ajándékként került a birtokra. A balesetet a palota biztonsági kamerái rögzítették. A felvétel szerint a katona belépett az elzárt területre, ahol az állatok élnek, és olyan mozdulatot tett, amellyel kiváltotta a szarvas támadó reakcióját.

Az áldozatot egy katonai kórházba szállították, de súlyos szúrt sérülésébe még hétfőn éjjel belehalt - közölte a hadsereg szóvivője.

Az elnöki palota és kertje több mint tíz hektáron terül el Asunción központjának közelében, és számos őshonos fajnak ad otthont, mások mellett dél-amerikai tapír és szarvasok is élnek a birtokon, korábbi kormányok alatt struccok és pónik is voltak a kertben.

A szóvivő szerint korábban nem fordult elő, hogy az elnöki rezidencián tartott állatok közül valamelyik emberre támadott volna. Az állatokat elzárva tartják, nem érintkeznek a rezidencia látogatóival.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!