Aukció

2021.11.09. 10:15

Hihetetlen összegekért keltek el Amy Winehouse személyes tárgyai

A kétnapos árverés egyik fénypontját jelentette az énekesnő zöld-fekete miniruhája, amelyet utolsó koncertfellépésén viselt 2011 júniusában, Belgrádban.

British pop singer Amy Winehouse performs at the Glastonbury music festival, in Pilton, Somerset, in south-west England, 22 June 2007. The Glastonbury Festival kicked off Friday with Arctic Monkeys and Bjork headlining as rain began to turn the vast site into the traditional mudbath. The planet's largest greenfield music and performing arts festival is back and bigger than ever after taking a break in 2006, with 177 500 people packing out Worthy Farm in southwest England, to catch some of the world's hottest acts. But the 800 acres (320 hectares) of rolling Somerset countryside was gradually descending into a muddy bog as heavy rain soaked the giant tent city. (Photo by CARL DE SOUZA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Carl De Souza

Jóval a becsült leütési ár fölött keltek el a fiatalon elhunyt, Grammy-díjas brit énekesnő, Amy Winehouse személyes tárgyai a Julien's aukciósház Beverly Hills-i árverésén a hétvégén.

A mintegy 800 tétel közül a szív alakú piros Moschino táska, amely az énekesnő több fotóján is látható, a becsült 20 ezer dollár helyett 205 ezer dollárért, vagyis több mint 63 millió forintért talált gazdára. Egy aranyszínű Dolce & Gabbana miniruháért pedig 150 ezer dollárt fizettek a becsült 7 ezer helyett. Egy fekete-fehér csíkos ruha, amelyben az énekesnő Jay Leno Tonight Show című műsorában, 2007-ben a Rehab című számát előadta, 25 ezer dollárért kelt el.

A szűk fekete szoknya, amelyben Winehouse 2008-ban átvette öt díját a Grammy-gálán, 11 ezer dollárt ért meg egy licitálónak.

Egy türkiz melltartó, amelyet az énekesnő You Know I'm No Good című videóklipjében villantott, 25 ezer dollárért talált vevőre, két plüssállatot 6200 dollárért adtak el. Egy születésnapi kártya, amelyet Adele-től, az énekesnőtől kapott Winehouse, 3200 dollárért kelt el a becsült 200 vagy 400 dollár helyett.

Martin Nolan, az aukciósház igazgatója szerint Amy Winehouse szülei most látták elérkezettnek az időt arra, hogy megváljanak tíz éve elhunyt lányuk személyes és pályafutásához kapcsolódó relikviáitól.

Martin Nolan, aki két év alatt készítette elő az árverést, továbbá elmondta, a szülők szeretnék, ha a tárgyak olyan rajongókhoz kerülnének, akik értékelik Winehouse hagyatékát.

Az 1983 és 2011 között élt énekesnő eredeti zenéje és megjelenése világszerte felkeltette a közönség érdeklődését. Rövid pályája alatt azonban csak két stúdióalbuma jelent meg, a Frank és a Back to Black.

Az aukció bevételének egy része az Amy Winehouse Alapítványhoz kerül, amely az alkohol- és drogfüggőségtől próbálja megmenteni a fiatalokat.

Az énekesnő 2011. július 27-én halt meg alkoholmérgezésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!