szavazásértékelés

2021.10.14. 11:22

Mit nekünk őszi idő?! – olvasóink jól bírják a hirtelen jött hideget

Nem okozott gondot a hirtelen hűvösebbre forduló őszi idő, legalábbis ez derül ki múlt heti szavazásunk eredményéből.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén hirtelen fordult át a nyár a szokásosnál hűvösebb őszi időbe. Múlt heti szavazásunk alkalmával arra voltunk kíváncsiak, vajon olvasóink hogy bírják a hirtelen jött őszt. Feltettük a kérdést: ön is megfázott a hirtelen jött őszi időben?

Kemény vagyok, mint a vas. Nekem nem árt meg egy kis szellő

− szavazott olvasóink 35 százaléka, vagyis a legtöbben a válaszadók közül.

Mindez azt bizonyítja, hogy nem okozott különösebb nehézséget az átállás. Ezt erősíti az is, hogy a második legtöbb szavazatot az a válaszlehetőség kapta, amely így hangzik:

befűtöttem, elővettem a vastagabb kabátot, egyelőre megúsztam.

Vannak persze olyanok is, akik nem ennyire szerencsések, és egy rosszul felmért reggel eredményeként máris bosszantó torokkaparással, orrfolyással küzdenek. Olvasóink 22 százaléka jelölte meg azt a választ, hogy mivel sosem öltözik föl rendesen, krákogástól és orrfújástól szenved.

A helyzetet nehezíti az is, hogy időközben, az ősz beköszöntével szinte egyidőben nőni kezdett a koronavírus-fertőzöttek száma. Mivel pedig a tünetek hasonlóak lehetnek, a betegség elején nehéz megkülönböztetni, hogy egy sima náthával vagy a rettegett vírussal van-e dolgunk.

Megfázás vagy inkább koronavírus? A fene tudja! − az olvasók 17 százaléka szavazott erre a válaszlehetőségre.

Bízunk benne, hogy akik megfázástól szenvednek, hamar túljutnak a betegségen. Jöhetnek a jól bevált módszerek: vitaminok, gyömbér, citrom, fokhagyma, meleg tea és persze sok-sok nevetés – hisz' mint tudjuk, a jókedv erősíti az immunrendszert.

[eweb-voting id="4276769"]

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!