beköltöznél?

2021.09.16. 09:10

Lottón sorsolták ki a mexikói drogbáró, a Köpcös egyik házát

A mexikói állami lottótársaság szerdán tárgynyereményként kisorsolta a hírhedt mexikói drogbáró, a Köpcös néven ismert Joaquín Guzmán egyik házát.

View of a house owned by fugitive drug kingpin Joaquin "El Chapo" Guzman in Culiacan, Sinaloa State, Mexico, in July 18, 2015. One week after Guzman escaped prison again, his legend has grown in his home region in northwestern Sinaloa state, where he is revered as a benevolent bandit despite his drug cartel's murderous record. Guzman escaped in July 11 through a 1.5-kilometer (one-mile) long tunnel that was dug under the shower space of his prison cell in central Mexico, authorities said Sunday AFP PHOTO / FERNANDO BRITO (Photo by Fernando Brito / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Fernando Brito

A mexikói függetlenség napja, szeptember 16-a alkalmából tartott ünnepségek előtt az interneten élőben közvetített rendkívüli sorsoláson az 1 438 619 sorszámú lottószelvény tulajdonosa nyerte el a nyugati Culiacán városban található ingatlant.

A szerdai húzáson összesen 22 tárgynyereményt sorsoltak ki, ezek közül több olyan ingatlan is volt, amelyeket bűnözőktől foglaltak le.

A főnyeremény azonban az Azteca stadion egyik páholya volt 2065-ig terjedő használati jogokkal.

A főként kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó Sinaloa-kartell bölcsőjének számító Culiacánban található,

261 négyzetméter alapterületű házat kiterjedt alagútrendszer kötötte össze hat másik ingatlannal.

Az egyik ilyen házból sikerült Guzmánnak – a fürdőkád alatti nyíláson, a csatornarendszeren keresztül – megszöknie, amikor a biztonsági erők le akarták tartóztatni 2014. február 17-én. Ez azonban mindössze csak egyike volt az akkori kartellvezér látványos akcióinak, aki a többi között két börtönből is megszökött.

A 64 éves Guzmán jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti az Egyesült Államokban.

A mexikói kormány korábban már megkísérelte árverésre bocsájtani a culiacáni házat, de nem talált rá vevőt. A mostani lottósorsolásból származó bevételeket olyan mexikói sportolók javára fordítják, akik az idén részt vettek a tokiói olimpiai, illetve paralimpiai játékokon.

Borítókép: A Köpcös culiacáni háza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!