„A jövőt magyarok írják”

2021.08.31. 13:06

Elkészült a gigantikus festmény Karikó Katalinról

Az alkotással tisztelegnek a szeptember 9-én induló Brain Bar jövőfesztivál szervezői a tudós előtt.

Forrás: Brain Bar

Fotó: Liszkay Lilla

Hétfő délután felkerültek az utolsó ecsetvonások és A jövőt magyarok írják szlogen is arra az óriási, ötemeletes tűzfalfestményre, amellyel a Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó tudós, Karikó Katalin előtt. A kész mű tehát már megtekinthető a Krisztina körút 30. alatt.

Karikó Katalin örömmel fogadta a gesztust. A tudós saját Twitter-csatornáján azt írta, nagy meglepetésként érte az alkotás.

A 220 négyzetméteres festményt a Brain Bar felkérésére a Színes Város Csoport készítette mindössze 11 nap leforgása alatt. A munkálatokhoz összesen 197 liter festéket használtak fel.

Közterületen dolgozni azért is izgalmas, mert sokan azonnal elmondják a véleményüket a készülő munkáról. Itt külön meglepő volt, hogy ahogy töltöttük ki színekkel a rajzot, szinte mindenki tudta, kiről szól – mondta el Flór Péter, a készítők vezetője.

Az idei Brain Bart szeptember 9-én és 10-én tartják a Millenárison. A 2015-ben alapított jövőfesztivál célja, hogy tudást és inspirációt adjon a fiataloknak életük és karrierjük tervezéséhez. Jegyek a Brain Bar oldalán, a legfrissebb információk pedig a Facebook-eseményben érhetőek el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!