Összehangolt akció

2021.04.08. 18:45

Mintegy hetven maffiózó csuklóján kattant a bilincs Olaszországban

Mintegy hetven maffiózót vettek őrizetbe Olaszországban jelentős csapást mérve a szervezett bűnözésre az olajipari ágazatban – közölték a helyi hatóságok csütörtökön.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A tájékoztatás szerint

a gyanúsítottak több különböző bűnszervezet tagjai, vannak köztük a nápolyi camorra, a calabriai 'ndrangheta emberei is.

Az úgynevezett olajmaffia elleni nyomozás keretében egymilliárd euró értékben foglaltak le vagyontárgyakat, ingatlanokat, illetve cégeket. A hatósági, illetve házi őrizetbe vett gyanúsítottakat egyéb bűncselekmények elkövetése mellett pénzmosással és olajipari termékekhez köthető adócsalással vádolják.

Az olasz főügyészség szerint a vádhatóság római, nápolyi, catanzarói és Reggio Calabria-i irodái vettek részt a műveletben.

Giovanni Melillo, a nápolyi ügyészség vezetője szerint több maffia szervezet is beépült az olajágazatba. Mint mondta,

a bűnözők a többi között hamis számlák kiállításával és fiktív átutalásokkal károsították meg az államot.

Nicola Gratteri, Catanzaro főügyésze elmondta, hogy a művelet a dél-olasz 'ndrangheta bűnszervezet több mint háromszáz tagjának Lamezia Terme városában zajló bírósági perével áll kapcsolatban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!