szokatlan áldás

2020.09.06. 15:07

Babyboom az ugandai hegyi gorilláknál

Csak az elmúlt hat hétben 5 gorillabébi jött világra, az év eleje óta pedig összesen hét kis gorilla született, miközben tavaly mindössze három.

[Volcanoes National Park, Rwanda] Mountain gorilla juvenile, Volcanoes National Park, Rwanda

Forrás: AFP/Mint Images

Fotó: Art Wolfe

Kiugróan sok hegyi gorilla született az ugandai Bwindi Áthatolhatatlan Nemzeti Parkban – jelentette be szerdán az Ugandai Vadvédelmi Hatóság (UWA).

Csak az elmúlt hat hétben 5 gorillabébi jött világra, az év eleje óta pedig összesen hét kisgorilla született, miközben tavaly az év egészében mindössze három gorilla jött világra – közölte a hatóság, amely babyboomnak nyilvánította a váratlan szaporulatot.

„Ilyesmi rendkívül szokatlan, ez egy hihetetlen áldás” – lelkendezett a vadvédelmi hatóság szóvivője, Bashir Hangi, aki nem tudott magyarázatot adni a kiugró szaporulatra. A gorillabébiket akkor fedezték fel, amikor bejárták a gorillák lakta helyeket, hogy megállapítsák, alkalmasak-e az újranyitásra a koronavírus-járvány után.

A világon mintegy 1000 hegyi gorilla él, közülük 400 az Uganda délnyugati részén, a Kongói Demokratikus Köztársasággal határos vidéken fekvő, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő nemzeti parkban, amely sűrű, „áthatolhatatlan” esőerdejéről kapta a nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!