tragédia

2018.10.09. 10:22

Halálra marta gondozóját egy fehér tigris Japánban

Az állatorvos nyugtatólövedékkel kábította el a 1,8 méter hosszú, 170 kilogrammos állatot.

Egy fehér tigris halálra marta a gondozóját egy japán állatkertben. Az ügyben a rendőrség és a munkaügyi hatóság is vizsgálatot indított.

A kagosimai Hirakava Állatkert 40 éves állatgondozóját, Furuso Akirát hétfőn találták meg eszméletlen állapotban a tigris ketrecében kollégái. A férfi nyaka vérzett, ahol az állat megharapta. Kórházba szállították, de ott már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az állatkertben négy fehér tigris él. Közülük az ötéves hím tigrist, Rikut találták a gondozó közelében. Az állatorvos nyugtatólövedékkel kábította el a 1,8 méter hosszú, 170 kilogrammos állatot.

Az állatkert keddi közleménye szerint a baleset akkor történhetett, amikor a tigrist a kifutóból éppen át kellett terelni az alvóhelyére. A szabályzat tiltja, hogy a gondozó belépjen a kifutó ketrecébe addig, amíg az állat nincs bezárva a házába.

A rendőrség az állatkert felelősségét vizsgálja a gondozó halálával kapcsolatban, a munkaügyi hatóság pedig az után nyomoz, hogy az állatkert megsértette-e a munkavédelmi szabályokat.

Az 1972-ben megnyílt állatkert az önkormányzattal szerződött állami vállalat működteti.

Az állatkertet a halálos baleset után átmenetileg bezárták, kedden azonban újból kinyitott, csak a tigriskifutó körüli területet zárták le.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!