bűn és bűnhődés

2018.04.09. 11:03

Lefejelte a volt miniszterelnököt, hónapokra lecsukják

Az ausztrál kontinenshez tartozó legnagyobb sziget, Tasmánia székvárosában, Hobartban a 38 éves DJ Astro Labe szeptemberben mintegy 250 méteren át követte a kormányfőt a tengerparton, majd odament hozzá és lefejelte.

Hat hónapos börtönbüntetésre ítélték azt az ausztrál férfit, aki tavaly lefejelte Tony Abbott volt ausztrál miniszterelnököt – jelentette a helyi média.

Abbott csak kisebb sérülést szenvedett, picit bedagadt az ajka, de azt mondta, hogy sokkolta a dolog.

Labe januárban beismerte, hogy hivatalos tisztséget betöltő személyt bántalmazott. Legfeljebb hat hónapig terjedő börtönbüntetésre ítélte a bíróság, de két hónap után szabadlábra helyezhető.

Michael Daly bíró a büntető eljárás során a támadást „nem provokált” és „opportunista” bűncselekménynek minősítette, amelyet sokan azzal hoztak kapcsolatba, hogy Abbott határozottan kampányolt az azonos neműek házassága ellen, amikor tavaly novemberben a kormány levélben kérte ki az emberek véleményét a kérdésben. A felmérésből kiderült, hogy az ausztrálok közel kétharmada támogatja a melegek közötti házasság legalizálását, és erről néhány hétre rá törvényt is hozott a parlament. A magát anarchistaként azonosító Labe azonban azt mondta, hogy ittas állapotban volt, Abbottot pedig személyes gyűlölettől vezérelve támadta meg, és ennek semmi köze nem volt a melegházasságról szóló vitához.

Címkék#ausztrália
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!