2017.01.24. 10:46
Savanyított fenyő, gombazselé, folyami rák - Ezeket főzi éppen most Széll Tamás
Tíz előtt pár perccel elrajtolt a magyar csapat a franciaországi Bocuse d'Or szakácsversenyen.
Éhes? Mindjárt az lesz, ha elolvassa Széll Tamás menüjét, amit ezekben a percekben is nagy erőkkel főz/süt/párol/vág a magyar csapat, vagyis Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d''Or Akadémia és a magyar csapat elnöke, Széll Tamás séf, a 2016-os kontinensbajnokság győztese, Vomberg Frigyes coach és Szabó Kevin commis.
Szóval mit kóstol majd tőlünk a zsűri? A "Gyökerek és Levelet alatt" fantázianevű menüben lesz többek között grillezett zeller, magyar szarvasgomba, savanyított erdei medvehagyma és tökmag is. Sárgacékla, hagymadzsem savanyított bodzával, Tokaji furmint, paprika és mustármag - ezt is elkészítik a szakácsok. Lesz még többek között körte petrezselyem olajban konfitálva, gombazselé, és tokaji ecet gyöngyök.
A "Magyar téli erdő" menüben szerepet kap a csirke és a tölgyfalevélkék, de lesz folyami rák paprikával és homárhab is, valamint savanyított gyökérzöldség, Kisasszondi sajtmártás és magyar szarvasgomba. Készül még ezen kívül csirke jus grillezett csirkecombbal, Tokaji furmint és aszú, fekete bors, savanyított fenyő és barnított vaj is.
Széll Tamás és csapata 14.50-kor és 15.25-kor tálalnak majd, élőben itt lehet követni az eseményt. A teljes menühöz pedig ide kell kattintani, de addig is jó étvágyat, bármi is kerüljön az asztalra!