Egyperces

2016.10.21. 11:00

Magyar a világ legjobb csokija

A londoni International Chocolate Awards-on a chocoMe édessége győzedelmeskedett. A hazai márka így idén már második aranyérmét zsebelte be.

BAMA

A világversenyen a chocoMe Raffinée lett a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja. A rafinált név mogyorós tejcsokival és őrölt Etióp harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyorót takar - írja a hvg.hu.

A döntő és az eredményhirdetés a minden év októberében rendezett The Chocholate Show keretein belül zajlott. A zsűri elnöke és a díj alapítója Martin Christy, a Seventy % csokoládé-degusztációs portál szerkesztője, aki csokiberkekben a világ legelismertebb szakértője.

De természetesen a zsűri többi tagja is felvonultatta a gasztronómia színe-javát: a csokivilág krémje mellett a világ minden tájáról gasztronómiai szakértők, séfek és sommelier-ek is képviseltették magukat.

A Raffinée pár héttel ezelőtt egyébként már bezsebelt egy díjat, akkor a versenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn állhatott fel a képzeletbeli dobogó első fokára.

A chocoMe tavaly is igen sikeres évet zárt, akkor a világ legjobb fehércsokis magvas drazséja címét hozták el - az ideivel együtt pedig 32-re növekedett a márka szakmai elismeréseinek száma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!