2016.10.21. 11:00
Magyar a világ legjobb csokija
A londoni International Chocolate Awards-on a chocoMe édessége győzedelmeskedett. A hazai márka így idén már második aranyérmét zsebelte be.
A világversenyen a chocoMe Raffinée lett a világ legjobb magvas tejcsokoládés drazséja. A rafinált név mogyorós tejcsokival és őrölt Etióp harrar kávéval bevont Piemonte-i mogyorót takar - írja a hvg.hu.
A döntő és az eredményhirdetés a minden év októberében rendezett The Chocholate Show keretein belül zajlott. A zsűri elnöke és a díj alapítója Martin Christy, a Seventy % csokoládé-degusztációs portál szerkesztője, aki csokiberkekben a világ legelismertebb szakértője.
De természetesen a zsűri többi tagja is felvonultatta a gasztronómia színe-javát: a csokivilág krémje mellett a világ minden tájáról gasztronómiai szakértők, séfek és sommelier-ek is képviseltették magukat.
A Raffinée pár héttel ezelőtt egyébként már bezsebelt egy díjat, akkor a versenyt megelőző kelet-európai regionális elődöntőn állhatott fel a képzeletbeli dobogó első fokára.
A chocoMe tavaly is igen sikeres évet zárt, akkor a világ legjobb fehércsokis magvas drazséja címét hozták el - az ideivel együtt pedig 32-re növekedett a márka szakmai elismeréseinek száma.