Egyperces

2016.09.02. 12:28

Siket barátja miatt tanulta meg a jelbeszédet egy 10 éves fiú

Az ausztrál Amaroo Iskola tanulója, Ross Kelly fáradozásaiért kitüntetést is kapott.

BAMA

A kisfiú canberrai osztályába egy éve érkezett a siket Isam Gurung, aki nem igazán szeretett iskolába járni és nagyon félénk is volt - írja a Mashable.

Ross azonban mindenképpen segíteni szeretett volna neki. Barátságuk először levelezéssel indult, de ez nem bizonyult elég hatékonynak, mert mindig volt egy kis csúszás a beszélgetésben. Bár az iskola biztosított tolmácsot, azért mégiscsak kényelmesebb az ügyes-bajok fiúdolgokat szemtől szemben megbeszélni.

Ross is így érezte, úgyhogy gondolt egyet, és Isam miatt megtanulta az ausztrál jelbeszédet. A két gyerek barátsága pedig azóta még szorosabb, sőt nemrégiben egy rendezvényen együtt hívták fel a a figyelmet a siketekre.

A kisfiút emberiességéért a Fred Hollows Humanity Awarddal jutalmazták, ennek keretében ötezer ausztrál dollárt adományozhat jótékony célra. Ross egy iskolai programot választott Kambodzsában, amely a szemek egészségét helyezi központba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!