Egyperces

2016.09.12. 13:55

Ismerjék meg a világ legújabb sportját, a drónszörföt!

Lássuk be, ez elkerülhetetlen volt.

BAMA

Ahogy egyre jobban elterjedtek a világon drónok, megszületett a megoldás az aktív nyaralók egyik legégetőbb problémájára: mit tegyünk akkor, ha szörföznénk, de szélcsend van? A válasz mostantól: kerítsünk egy bivaly drónt, és csak azért is szeljük a habokat!

A Freefly Systems légi videofelvételekre specializálódott cég bemutatta az Alta 8 drónmodelljét, egy nyolc propellerrel felszerelt kisgép-szörnyet, melyről persze azonnal kiderítették, hogy nem csak a nagyobb kamerákat viszi gond nélkül, de már elég bika ahhoz, hogy egy felnőtt embert is elhúzgáljon a víz felszínén. Szóval meg is született a drónszörf.

Ahhoz a videó tanúsága szerint még nem elég erős az Alta 8, hogy álló helyzetből megbirkózzon a szörfössel, így nekifutásból kell megindulni, és a deszkára ugrani, onnan viszont minden megy, mint a karikacsapás. Most már csak azt kell megoldani valahogy, hogy a drónt a szörfös irányítsa, és azzal meg is lesz az utolsó simítás a világ legújabb sportján.

Lehet fogadásokat kötni, jövő nyáron hány ilyennel fogunk összefutni (összeütközni? összecsobbanni?) a Balatonon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!