Egyperces

2016.09.02. 11:21

Ennyi autócsodát egy helyen még biztos, hogy nem látott! (galéria)

A Beverly Hills-i csodagarázsba még egy gyönyörű motorcsónak is befért, de a főszerep a négykerekűeké.

BAMA

Bruce Meyer foglalkozását tekintve üzletember, hitvallását tekintve pedig főállású autómániás. A Los Angeles-i férfi elképesztő garázst tart fenn, melynek témája LeMans, és tele van rámolva csodás hot rodokkal, és azoknál újabb, de még mindig vastagon klasszikus járgányokkal.

A férfi – akit ne keverjünk össze a Meyers Manx homokfutót feltaláló Bruce Meyers-szel – annak idején egy speciális, Chevy V8-as motorral felszerelt Mercedesszel kezdte a gyűjtést, de hamar átállt az eredeti, nem-berhelt járgányokra. Gyűjteménye egyik büszkesége az az 1956-os Mercedes 300 SC, mely Clark Gable-é volt, és melyet a színész özvegyétől szerzett meg.

Meyer csodagarázsa egy jellegtelen Beverly Hills-i épületben rejtőzik, és a Jalopnik járta be, hogy elkészíthessenek egy olyan galériát, melybe minden autórajongónak bele fog szakadni a szíve. Csak óvatosan, én szóltam:

A garázsban nem csak kocsik állnak, egyik különlegessége Miss Daytona, a motorcsónak:

A legnagyobb dobás viszont mégiscsak ez az 1929-es Bentley hot rod:

A garázs sajnos csak átvitt értelemben autómúzeum: a közönség számára nem nyitott, csak meghívottak járhatják be, de Meyer rendszeresen viszi autókiállításokra a klasszikus kocsikat - Európába is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!