Járvány

2021.01.28. 06:00

Tech tippek a magány enyhítéséhez

Az év elejét hagyományosan nehéz időszakként tartják számon, hiszen az ünnepek véget érnek, de a tél és a sötétség tovább folytatódik. Ez az érzés az idén még intenzívebb lehet, mivel kénytelenek vagyunk társadalmi távolságtartást gyakorolni és sokkal több időt tölteni otthon, elszigetelve másoktól.

Forrás: Shutterstock

A kijárási korlátozás, a távolságtartás idején legbiztonságosabban a technológia kiaknázásával lehet enyhíteni a magányt.

A Kaspersky az alábbiakat ajánlja:

1. Szervezzenek filmnéző estét, és kérjék meg a családtagokat és a barátokat, hogy csatlakozzanak. Sok streaming szolgáltató már „party” vagy „csoportos” filmnézési funkciót is kínál, amely lehetővé teszi, hogy több háztartás is egyszerre nézhesse ugyanazt a tartalmat. Sőt, egyes szolgáltatók még a valós idejű csevegés lehetőségét is felkínálják, így a filmnézés megszakítása nélkül is meg lehet beszélni egymással a látottakat.

2. Tegyenek virtuális látogatást egy új vagy a kedvenc múzeumukban. A világ leghíresebb művészeti galériái és múzeumai közül már több is lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók online is megtekinthessék a kiállításokat és a műtárgyakat.

3. Menjenek online koncertre vagy fesztiválra. A klasszikus zenétől a DJ-k által kevert zenékig az előadók világszerte több lehetőséget biztosítanak a rajongóknak ahhoz, hogy „élő” koncertélményben lehessen részük az otthonuk kényelmében.

4. Csoportos edzés. Egyre több edzés érhető el online, és a résztvevők a barátaikkal vagy a családtagjaikkal közösen is részt vehetnek az órákon, így támogathatják egymást.

5. Sajátítsanak el új készségeket. Számos tanfolyam érhető el online, a főzőtanfolyamoktól a nyelvleckékig, melyeket most már csoportosan is el lehet végezni.

6. Az online játék nem csak a gamereknek való. Az Arcade-alapú játékokat kínáló weboldalakon a barátok és a családtagok együtt oldhatnak meg rejtvényeket, illetve pont úgy versenghetnek, mintha táblás társasjátékokkal játszanának.

Bár fontos, hogy folyamatosan kapcsolatban maradjunk a szeretteinkkel, az internet jó eszköz lehet arra is, hogy hasonló érdeklődési körű csoportokkal lépjünk kapcsolatba, vagy hogy létfontosságú támogatást kapjunk ezekben a nehéz időkben. A magányosság azonban már jóval a világjárvány előtt is problémát jelentett.

Hogy az online adta lehetőségeket bizonságban használhassuk, a Kaspersky még az alábbi tippek megfogadását javasolja.

A digitális élet és az eszközök biztonságban tartásához:

1. Védje minden eszközét egy jó hírű, hatékony internetes biztonsági szoftverrel. A Kaspersky Total Security például ilyen.

2. Használjon egyedi, komplex jelszót minden online fiókjához, és ennek leegyszerűsítéséhez vegye fontolóra egy jelszókezelő szoftver, például a Kaspersky Password Manager használatát.

3. Ne válaszoljon a kéretlen üzenetekre, illetve ne kattintson hivatkozásokra, vagy ne töltsön le ismeretlen forrásból származó mellékleteket – jobban teszi, ha közvetlenül keres fel egy weboldalt úgy, hogy saját maga írja be az URL-t.

4. A csoportos mítingekre szóló meghívókat és míting-azonosítókat tartsa titokban, és használjon ki minden olyan funkciót, amellyel biztosíthatja az adatai védelmét.

5. Nézze át az Ön által használt online szolgáltatások adatvédelmi és biztonsági beállításait, hogy korlátozhassa a másokkal megosztott adatok körét.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!