Intimitás digitálisan

2019.11.22. 11:57

Tapasszal tapizhatjuk egymást az interneten

Bőrtapasz segítségével a jövőben a távolból is megérinthetik egymást az emberek.

Forrás: Shutterstock

A különleges fejlesztés virtuálisan hozza az érintést: a puha, drót nélküli szilikonos műszer a bőrhöz tapad és vibráló ingert ad. Készítői abban reménykednek, egy napon segíthet abban, hogy az emberek online – beszélgetés vagy játék során – megérinthessék egymást.

A tapasz összekapcsolható okostelefonokkal és tabletekkel.

Az NFC (Near field communication), vagyis a kis hatótávolságú kommunikációs technológia kihasználásával drót, valamint a vezeték nélküli töltéssel elem vagy akkumulátor nélkülivé tették az új fejlesztést – írja a Newsweek.

Harminckét érzékelő segít az érintés érzetét kelteni viselője bőrén, miközben egy másik felületen módosítani lehet minden érzékelő rezgésszámát és amplitúdóját.

A távolból megérinthetjük egymást

John A. Rogers, az illinoisi Northwestern Egyetem McCormick Mérnöki Iskolájának professzora szerint korábban mások is próbálkoztak hasonló technológiával, azok azonban olyan gátló tartozékokat is tartalmaztak, mint a drótok és elemek.

A lehetőségek úgymond beláthatatlanok

„El lehet képzelni, hogy mindenütt létező dologgá válhat a belátható jövőben az, hogy virtuális érintést küldünk, miközben videohívást folytatunk a családunkkal” – fogalmazott Yonggang Huang kutató.

Rogers szerint az eszköz „nagy hatású lehet a társas kapcsolatokban, a klinikai orvoslásban és olyan területeken, amelyeket ma még elképzelni sem tudunk – a játék és a szórakoztatás nyilvánvaló lehetőségein túl”.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!