Több mint szórakozás

2019.09.13. 22:50

Saját okosautós rendszert mutatott be az LG

Az autókra szabott webOS-rendszer a Microsoft platformjával együttműködve készült.

Az idei Frankfurti Autószalonon mutatja be a Microsoft hálózatba kapcsolt járműplatformját (Microsoft Connected Vehicle Platform, MCVP) integráló, járművekbe szánt új LG webOS infotainment-rendszert az LG.

Az IVI (Auto In-Vehicle Infotainment) nevet kapott megoldás a webOS Auto és az MCVP kombinált erősségeinek kihasználásával az IVI sokféle információt gyűjt és továbbít többek között a vezető állapotáról, az ajtó helyzetéről vagy akár az alkalmazáshasználatról.

Az új rendszer a felhőn keresztül a Microsoft Power BI elemzőszolgáltatáshoz továbbítja a jármű által generált adatokat, illetve az audio, video és navigációs (AVN) felhasználási előzményeket, amelyek így teljesebb élményt adnak, illetve a jármű biztonságát és élettartamát növelik. A felhőszolgáltatást a hamarosan megjelenő webOS Auto platformba is beépítik.

Az LG szoftverplatformján, az intelligens eszközök millióin futó webOS-en alapuló webOS Auto okosautókhoz fejlesztett, Linux alapú IVI platform. Az okosotthonokban szerzett tapasztalatra alapozva az autógyártóknak és a beszállítóknak biztosítja a szoftverek fejlesztéséhez szükséges hatékonyságot és rugalmasságot.

A világ legnagyobb autóipari kiállítását (IAA, Nemzetközi Autókiállítás) szeptember 12. és 23. között Frankfurtban rendezik.

Borítóképünk illusztráció: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!