Ne csak nézze

2020.01.14. 15:36

Otthoni egészségközpont is lesz a Samsung QLED 8K tévéje

Kivételes képminőséget kínáló és okosotthon rendszerekhez csatlakoztatható készülékeit még a CES-en mutatta be a koreai óriásvállalat.

Forrás: Shutterstock

Természetesen mesterséges intelligenciával érkeznek annak érdekében, hogy még kiválóbb minőségű audió, videós és okos megoldásokat biztosítsanak. A Tizen rendszeren keresztül további okos megoldások érhetők el, így a felhasználóknak most minden eddiginél egyszerűbb hangvezérléssel irányítani a készüléket, valamint az olyan funkciók, mint a Tap View, a Digital Butler és a Samsung Health is hozzáférhetők.

A sorozat legtöbb innovatív funkciót felsorakoztató tagja a Q950TS QLED 8K TV készülék, amely az iparágban az elsők között kínál térhatású hangzást, valódi 8K felbontást és lenyűgöző, rendkívül vékony kialakítást.

A Q950 készülék esetében a kijelzőt körbefoglaló keret alig észrevehető a 99 százalékos kijelző-test aránynak köszönhetően.

Három-öt méteres távolságból nézve a káva gyakorlatilag eltűnik.

Mindössze 15 milliméter vastag, a hátsó panel pedig teljesen lapos, így felesleges hézag nélkül szerelhető fel a falra, állványra helyezve pedig kecses összképet nyújt.

A QLED 8K sorozat az iparágban az elsők között támogatja a natív 8K tartalmak visszajátszását. 2020-tól a felhasználók QLED 8K tévéjükkel 8K felbontásban rögzített AV1 kódolású videókat is streamelhetnek. A Samsung sorozatának minden egyes tagja ezzel az előretelepített funkcióval érkezik.

A 8K ökoszisztéma iparági szintű kiépítése mellett a QLED 8K sorozat akkor is segít megtapasztalni a 8K felbontás előnyeit, ha a felhasználó alacsonyabb képminőségű tartalommal találkozik. A Samsung megbízható félvezető technológiáján alapul a Q950 új generációs 8K Quantum Processzora, amely a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás segítségével elemzi és határozza meg minden egyes pixel tulajdonságát, és az eredménynek megfelelően skálázza fel azok megjelenését egy magasabb minőségre. Ezt követően helyreállítja a kivetített kép különböző elemeit és forrásformátumtól függetlenül biztosít 8K élményt.

A mesterséges intelligencia segítségével biztosít a felhasználók számára zavartalan televíziós élményt. Míg a hagyományos tévés szenzorok a képernyő fényerejét csak a szoba megvilágításához képest tudják szabályozni,

az Adaptív Kép funkció figyeli az adott kép fényeloszlását is,

így biztosítva tiszta és kontrasztos képet fényes megvilágítású terekben is.

A tartalmak streameléséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű és gyorsaságú internetkapcsolat. Az AI ScaleNet funkció a sávszélesség optimalizálásával zökkenőmentes közvetítést biztosít. A tartalomszolgáltatótól az adatok tömörítve érkeznek meg az eszközre, ezeket a tévé azonnal helyreállítja, a technológiának köszönhetően pedig feleakkora sávszélesség szükséges a streameléshez, mint általában.

Persze a hangzás ugyanolyan fontos, ezért a Q950 a képernyő minden oldalán megtalálható hangszórók mellett a készülék hátulsó oldalán beépített mélynyomókkal is rendelkezik. A mesterségesintelligencia-szoftver alapú Object Tracking Sound+ funkciónak köszönhetően a Q950 képes a hangadást a képernyőn látható mozgáshoz igazítani, valamint éles és tiszta, 5.1-es térhatású hangzást biztosít.

A kütyü a környezeti zajokhoz képest (pl. turmix vagy porszívó) is képes módosítani a dialógusok hangerejét. Az automatikus zajfelismerés és hangmódosítás az Active Voice Amplifier (AVA) funkción keresztül a felhasználók 40 százalékának nyújthat segítséget, akiket különösen zavar, ha más zörejek vonják el figyelmüket a tévézésről.

Csatlakoztatott életmód

Az emberek 80 százaléka nem mozog eleget és elég rendszeresen, a Samsung ezért kifejlesztett egy fitnesz és wellness megoldást, amely összhangban van a felhasználók rugalmas időbeosztásával.

A Q950 a felhasználók otthonának egészség-központja lehet a már TV-n is elérhető Samsung Health-nek köszönhetően. A tévével és a Samsung Health alkalmazással a felhasználók követhetik egyéni aktivitásukat és fejlődésüket, és akár az egész család számára is kitűzhetnek célokat.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!