Gyerekeknek és házi kedvenceknek

2019.05.02. 10:11

Nyomkövetőt is lehet venni a Telenornál

Az egyik gyerekóra, amivel a szülők tudhatják biztonságban a kicsiket, a másik pedig háziállatok nyakörvére tűzhető nyomkövető a kóborlásra hajlamos kutyák, macskák követésére.

MyKi Touch gyerekóra

Ez könnyű és kompakt méretű, SIM-kártyával ellátott, színes érintőkijelzős gyerekóra, amely hagyományos óraként és ébresztőóraként, valamint lépésszámlálóként is használható.

Jól jöhet, ha a szülők mobiltelefon helyett viselhető, könnyen kezelhető eszközzel szeretnék a kapcsolatot tartani gyermekükkel, és hasznos segítség lehet olyan helyzetekben, amikor például elveszíthetik egymást egy nagyobb rendezvényen.

A szülők saját okostelefonjukról a MyKi Watch appon (iOS, Android) keresztül 18 telefonszámot rögzíthetnek, amelyek az órán keresztül felhívhatók, és amelyekről beérkező hívást lehet fogadni – így

kizárható, hogy ismeretlenek lépjenek kapcsolatba a gyermekkel.

Két vészhelyzeti szám is megadható, amelyek az óra SOS-gombjának lenyomásával hívhatók; ezeket egészen addig folyamatosan tárcsázza, amíg valamelyikük nem fogadja a hívást.

Ezzel együtt a szülők a telefonjukon futó appban megkapják a gyermek tartózkodási helyét is, amit az Allterco gyártmányú készülék GPS-alapú helymeghatározó funkciója nagy pontossággal képes meghatározni, figyelt fel rá az Origo.

Az appban előre beállítható 2 biztonsági zóna, és ha a gyermek elhagyja azok határát, az eszköz riasztást küld a szülő telefonjára. A beépített mikrofon és hangszóró segítségével ugyanúgy lehet beszélni az órán keresztül, mint egy mobiltelefonnal, valamint hangüzenet küldésére és az appon keresztül elküldött üzenet fogadására is használható.

MyKi Pet kisállat-nyomkövető

Elsősorban kutyák és macskák, de más házi- vagy haszonállatok nyomkövetését is lehetővé teszi a MyKi Pet. A szintén SIM-kártával ellátott, nagyon könnyű, 28 grammos, nyakörvként viselhető eszköz csepp- és porálló kivitelű.

Kijelzője nincs, a gazdik okostelefonjukon kezelhetik a MyKi Pet app segítségével.

Alapesetben a nyomkövető tízpercenként ellenőrzi, hogy az állat még mindig a megadott biztonsági zónán belül tartózkodik-e:

fontos, hogy ezt akár épületen belül is meg lehet adni.

Ebben az üzemmódban az akkumulátor akár 5 napig is bírja egy töltéssel. Ha az állat elhagyná a biztonsági zónát, a nyomkövető automatikusan riasztást küld a gazda telefonjára, és átvált valós idejű nyomon követésre – így akár 12 órán át képes működni.

A kutyások számára hasznos egyedi funkciója, hogy a MyKi Pet alkalmazásban a gazda saját hangjával olyan parancsokat rögzíthet, amelyeket gyakorolni szeretne kutyájával (például ül, fekszik stb.), ezeket pedig távirányítással, az okostelefonos appból indítva bármikor lejátszhatja a nyomkövetőn az állatnak. Ez a funkció az állat visszahívásához is hasznos, ha messzire kóborolna.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!